Thermo Fisher rondt overname van Olink af voor $3,1 miljard Door Investing.com (2024)

WALTHAM, Massachusetts. - Thermo Fisher Scientific Inc. (NYSE: TMO), een wereldwijde leider in het bedienen van de wetenschap, kondigde vandaag aan dat het de overname van Olink Holding AB (Nasdaq: NASDAQ:OLK), een vooraanstaand proteomics bedrijf, heeft afgerond voor ongeveer $3,1 miljard, na aftrek van verworven contanten. Olink zal deel gaan uitmaken van Thermo Fisher's Life Sciences Solutions segment.

Marc N. Casper, voorzitter, president en CEO van Thermo Fisher, toonde zich enthousiast over de overname en verklaarde dat de proteomics-oplossingen van Olink een aanvulling zullen vormen op het massaspectrometrie- en life sciences-aanbod van Thermo Fisher, waardoor wetenschappelijke doorbraken wereldwijd kunnen worden versneld.

De eerste intekenperiode werd maandag afgesloten, waarbij Thermo Fisher ongeveer 98,2% van de uitstaande aandelen van Olink verwierf. Er is nu een volgende aanbiedingsperiode gaande, die eindigt op 16 juli 2024, om de resterende aandelen te kopen tegen dezelfde aanbiedingsprijs van $ 26,00 per aandeel of American Depositary Share (ADS), in contanten.

Na de overname is Olink begonnen met het schrappen van de notering en het uitschrijven van zijn ADS's van de NASDAQ Global Market. Deze actie zal naar verwachting de liquiditeit en verhandelbaarheid van ADS's van Olink die niet worden aangeboden in het bod aanzienlijk verminderen.

Deze transactie maakt deel uit van Thermo Fisher's voortdurende inspanningen om haar productaanbod te verbeteren en haar missie om de wereld gezonder, schoner en veiliger te maken te ondersteunen. Thermo Fisher, met een jaaromzet van meer dan $40 miljard, levert een scala aan diensten en producten voor verschillende wetenschappelijke gebieden.

De details van de overname werden uiteengezet in de verklaring van het overnamebod die op 31 oktober 2023 werd ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het juridisch advies voor Thermo Fisher werd verzorgd door Cravath Swaine & Moore LLP en Advokatfirman Vinge KB, terwijl J.P. Morgan Securities LLC en Goldman Sachs Bank Europe SE optraden als financieel adviseurs voor Olink.

Dit nieuws is gebaseerd op een persbericht en de informatie daarin is geverifieerd op feitelijkheid en vrij van reclametaal. Verwacht wordt dat de overname Thermo Fisher's capaciteiten op de proteomics-markt zal vergroten en waarde zal opleveren voor haar aandeelhouders.

Ander recent nieuws is dat Thermo Fisher Scientific's overname van Olink Holding AB onvoorwaardelijke goedkeuring heeft gekregen van de Britse Competition and Markets Authority (CMA). Deze ontwikkeling maakt de weg vrij voor de afronding van het overnameproces.

Thermo Fisher heeft via haar dochteronderneming Orion Acquisition AB een overnamebod gedaan op alle uitstaande aandelen van Olink voor $26,00 per aandeel. Dit bod, aangekondigd op 17 oktober 2023, zal naar verwachting onmiddellijk na afloop van het bod worden afgerond.

De succesvolle afronding van het bod is afhankelijk van de vraag of Orion Acquisition AB meer dan 90% van de uitgegeven en uitstaande aandelen van Olink bezit vóór de afloop van het bod, exclusief de aandelen in eigen bezit of in het bezit van dochterondernemingen van Olink.

Ondertussen bevestigde Canaccord Genuity een stabiel koersdoel van $26,00 voor Olink, na de gemengde financiële resultaten van het bedrijf voor het eerste kwartaal van 2024. Ondanks dat de omzet en brutomarge achterbleven bij de verwachtingen, toonde Olink kracht in aangepaste EBITDA en belangrijke operationele statistieken. Dit zijn de meest recente ontwikkelingen in het lopende overnameproces.

Inzichten van InvestingPro

Nu Thermo Fisher Scientific de laatste hand legt aan de overname van Olink Holding AB, kijken beleggers en marktwatchers aandachtig naar de financiële cijfers en marktprestaties van Olink. Volgens real-time gegevens van InvestingPro is de marktkapitalisatie van Olink $3,25 miljard, wat de aanzienlijke marktwaarde van het bedrijf binnen de proteomics-sector weerspiegelt.

De omzetgroei van Olink over de laatste twaalf maanden vanaf Q1 2024 was robuust met 18,16%, wat de groeiende invloed van het bedrijf in de wetenschappelijke gemeenschap aantoont. Ondanks het feit dat Olink dit jaar naar verwachting niet winstgevend zal zijn, zoals een van de InvestingPro Tips suggereert, is de brutowinstmarge sterk met 66,88%, wat aangeeft dat het bedrijf een hoog niveau van efficiëntie in zijn activiteiten handhaaft.

Beleggers moeten opmerken dat het aandeel Olink in de buurt van het hoogste punt in 52 weken wordt verhandeld, op 99,96% van de piekwaarde, wat een bewijs is van het positieve sentiment rond het marktpotentieel van het bedrijf en het recente overnamenieuws. Bovendien staat de koers-boekverhouding van de afgelopen twaalf maanden op 7,05, wat zou kunnen wijzen op een hogere waardering dan de boekwaarde van de activa van het bedrijf.

Voor degenen die dieper willen ingaan op de financiële gezondheid en toekomstverwachtingen van Olink, zijn er aanvullende InvestingPro Tips beschikbaar die meer inzicht kunnen geven in de prestaties en waardering van het bedrijf. Geïnteresseerde lezers kunnen profiteren van een speciale aanbieding met de couponcode PRONEWS24 om tot 10% korting te krijgen op een jaarlijks Pro en een jaarlijks of tweejaarlijks Pro+ abonnement, waarmee ze toegang krijgen tot een schat aan beleggingsanalyses en -gegevens.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Thermo Fisher rondt overname van Olink af voor $3,1 miljard Door Investing.com (2024)
Top Articles
Mondelēz International hiring Part-Time Nabisco Merchandiser in Oswego, Illinois, United States | LinkedIn
Phub C
What Did Bimbo Airhead Reply When Asked
NOAA: National Oceanic & Atmospheric Administration hiring NOAA Commissioned Officer: Inter-Service Transfer in Spokane Valley, WA | LinkedIn
7 Verification of Employment Letter Templates - HR University
Pangphip Application
Robot or human?
Victoria Secret Comenity Easy Pay
Ncaaf Reference
Progressbook Brunswick
Savage X Fenty Wiki
[PDF] INFORMATION BROCHURE - Free Download PDF
Morocco Forum Tripadvisor
Keniakoop
Caliber Collision Burnsville
Uhcs Patient Wallet
Summer Rae Boyfriend Love Island – Just Speak News
Spartanburg County Detention Facility - Annex I
Nene25 Sports
Kris Carolla Obituary
The Superhuman Guide to Twitter Advanced Search: 23 Hidden Ways to Use Advanced Search for Marketing and Sales
Bcbs Prefix List Phone Numbers
Prosser Dam Fish Count
Craighead County Sheriff's Department
Georgia Vehicle Registration Fees Calculator
Mission Impossible 7 Showtimes Near Marcus Parkwood Cinema
Uconn Health Outlook
Toyota Camry Hybrid Long Term Review: A Big Luxury Sedan With Hatchback Efficiency
Aliciabibs
Target Minute Clinic Hours
Apparent assassination attempt | Suspect never had Trump in sight, did not get off shot: Officials
Acurafinancialservices Com Home Page
Is Light Raid Hard
Things to do in Pearl City: Honolulu, HI Travel Guide by 10Best
Noaa Marine Forecast Florida By Zone
How often should you visit your Barber?
Tire Pro Candler
Human Unitec International Inc (HMNU) Stock Price History Chart & Technical Analysis Graph - TipRanks.com
Ourhotwifes
2024 Ford Bronco Sport for sale - McDonough, GA - craigslist
USB C 3HDMI Dock UCN3278 (12 in 1)
Flags Half Staff Today Wisconsin
Gold Dipping Vat Terraria
Gt500 Forums
The Realreal Temporary Closure
Torrid Rn Number Lookup
The Nikki Catsouras death - HERE the incredible photos | Horror Galore
Congruent Triangles Coloring Activity Dinosaur Answer Key
Assignation en paiement ou injonction de payer ?
18443168434
Bob Wright Yukon Accident
Mazda 3 Depreciation
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6744

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.